Co potřebujete:
Na korpus:
4 vejce
80 g třtinového cukru
2 PL kokosového oleje
200 g mletého máku
40 g špaldové mouky - bílé
špetku soli
špetku sody
4 fíky
100 g borůvek
100 g malin
Na makový krém:
200 g mletého máku
400 ml plnotučného mléka
4 žloutky
40 g třtinového cukru
15 g práškového třtinového cukru
1 PL vanilkového pudinku
1/2 lžičky perníkového koření
3 PL švestkových povidel
6 PL višňového džemu
šťávu z 1 citronu
Jak na to:
Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhé pěny. Žloutky smíchejte s kokosovým olejem, špetkou soli a vmíchejte do bílků. Vytvoříte hmotu, do které přisypte mouku se sodou. Nakonec přimíchejte mletý mák. Těsto si rozdělte do dvou dortových forem (vyložených pečícím papírem). Omyté fíky pokrájejte na kolečka. Opláchněte bobulové ovoce a spolu s fíky ho poklademe na těsto. Pečte 15 minut na 160 ° C. (Každou dortovou formu zvlášť.)
Zatímco se peče korpus připravte si makový krém. Mléko s mákem a třtinovým cukrem nechte sevřít. V misce utřeme do pěny žloutky s práškovým třtinovým cukrem a se Zlatým klasem. K této mase přidejte polovinu ze směsi makového mléka, pořádně rozmíchejte a zpět vmíchejte do hrnce. Nechte na slabém ohni zhoustnout. Do hustého krému přidejte šťávu z jednoho citronu, povidla a dobře promíchejte.
Vychladlé korpusy bohatě potřete višňovým povidly. Na povidla natřete makový krém a položte na něj druhý korpus. Postup opakujte. Při výzdobě popusťte uzdu své fantazii.!